planten, onderhoud, rooien en kappen van bomen

Aanplanten van bomen

 Bij het aanplanten van bomen komt meer kijken dan simpelweg een gat graven en de boom planten. Door onze kennis en ervaring kunnen wij u helpen de juiste boom te kiezen voor uw buitenruimte. Op deze manier kan de boom een lang leven genieten. 

Verplanten van bomen

 Een gezonde vitale boom heeft grote waarde. Waarom een boom rooien als verplanten ook een optie is? Bespreek de mogelijkheden met ons team. 

Begeleidingssnoei- en onderhoudssnoei

Een boom moet de eerste vijf jaar begeleid moet worden. Door te snoeien in de tijdelijke kroon begeleiden we de boom naar een groeiwijze die in de gegeven situatie past. Verder kunt u bij ons terecht voor reguliere onderhoudssnoei. 

Kroonankers 

Om het uitbreken of inscheuren van zware takken tegen te gaan kunnen kroonankers aangebracht worden. Hierdoor wordt de boom weer veilig voor u en uw omgeving.

Groeiplaats-inrichting 

Of een boom geschikt is voor uw buitenruimte, hangt helemaal af van de groeiplaats van de boom. Dit zal per situatie bekeken moeten worden.

Rooien en kappen van bomen

Bij het kappen van de boom wordt alleen het gedeelte boven de grondslag verwijderd, het is mogelijk om de overgebleven stronk gedeeltelijk weg te laten frezen. Bij het rooien van een boom wordt tevens de gehele boomstronk verwijderd.